Wakacje coraz bliżej. Pojawiają się plany na wyprawy bliższe i dalsze. Chcielibyśmy przedstawić nasz pomysł na spędzenie kilku tygodni lipca.
Tour des Alpes 2007, czyli rowerowa wyprawa dookoła Alp. Prawie 3000 km, 10 krajów i najwyżej położone przełęcze w Europie, na które chcemy wjechać. Do tego wejście na Triglav i zwiedzanie kilku niezwykle urokliwych miejsc. Tak w wielkim skrócie przedstawia się Tour des Alpes 2007. Po więcej informacji zapraszamy na tda.nigdy.pl
Tour des Alpes 2007 został objęty honorowym patronatem JM Rektora Uniwersytetu Marii Curie Skłodowskiej.
_________________ Przyzwyczajenie do szybkiego życia pozostawia bruzdy, które trudno wypełnić czymś innym. Brak planów dopełnia zniszczenia. Codzienność zabija.
Szkoda, że wcześniej nic nie wiedziałem o waszym pomyśle
Chętnie bym się przyłączył
No nic. Pozostają mi krótsze i mniej urokliwe trasy w te wakacje.
Gdybyście mieli jakieś plany na przyszłość, i grzyb by wam nie zawadzał, to chętnie się pisze.
Wszak ciężko o kompanów do jazdy...
Powodzenia w przedsięwzięciu!
_________________ At midnight, in the month of June,
I stand beneath the mystic moon.
Jak szaleć to szaleć Mysle ze to nie ostatnia nasza wyprawa (pod warunkiem ze sie nie zarypiemy tam ) tak wiec Muchomorku jestes mile widziany w ekipie rowerowo-wyprawowej Jak jest kondycha to kazdy teren stoi otworem ;]
ja rowniez poszukuje kompanow do jazdy... ten wasz pomysl jest swietny! tylko, ze ja w te wakacje juzsie umowilam ze pracuje... ale zycze udanej wyprawy i ufam, ze jeszcze nie jedna zorganizujecie!
_________________ Jeśli w życiu bogactwo jest dobrem pożądanym, cóż cenniejszego niż Mądrość, któa wszystko sprawia?
Wyjazd coraz bliżej, a nasze działania nabierają tempa
Jest trochę załatwiania różnych spraw, ale idziemy do przodu. Nadeszła pora żeby sie pochwalić
Patronat honorowy nad wyprawą Tour des Alpes 2007 sprawuje Rektor UMCS
Za patronat medialny odpowiadają:
BikeWorld.pl - największy w Polsce vortal traktującym o sporcie rowerowym. Znany z objęcia patronatem medialnym największej i najbardziej prestiżowej imprezy kolarskiej w Polsce - Tour de Pologne, cyklu maratonów BikeMaraton oraz zawodowej grupy kolarskiej. Text o naszej wyprawie na łamach BikeWorld.pl
Odyssei.pl - istnieje od 2003 roku i jest jednym z największych i najpopularniejszych w Polsce serwisów internetowych poświęconych aktywnej, niezależnej turystyce. Tysiące opublikowanych relacji z wypraw, zdjęć i porad turystycznych czyni z naszego portalu wiarygodne i opiniotwórcze źródło informacji dla globtroterów. Publikują u nas najwięksi polscy podróżnicy (m.in. Wojciech Cejrowski, Beata Pawlikowska, Marek Kamiński). Na łamach serwisu funkcjonuje wiele działów tematycznych (m.in. Filmy z wakacji, Praca za granicą, Podróże sławnych ludzi). Naszą chlubą jest Forum Podróżnika – popularna i rozbudowana platforma wymiany opinii i doświadczeń dla miłośników wszelkiego rodzaju wypraw. Text o naszej wyprawie na łamach Odyssei.pl
Prowadzimy rozmowy z innymi mediami specjalistycznymi i lokalnymi oraz potencjalnymi sponsorami. Na pewno poinformujemy, gdy będzie o czym
_________________ Przyzwyczajenie do szybkiego życia pozostawia bruzdy, które trudno wypełnić czymś innym. Brak planów dopełnia zniszczenia. Codzienność zabija.
Dzięki, ale do specjalisty do mi duuużo brakuje Na razie zgłębiam podstawy
sesję fotograficzną z Kurierem mamy za sobą, artykuł powinien ukazać się w piątkowym wydaniu.
Dzisiaj nagraliśmy materiał dla radia centrum. Mają to wyemitować miedzy 18 a 18.30 do tego dojdą relacje telefoniczne podczas wyprawy i coś dłuższego po powrocie
Sponsorem Tour des Alpes 2007 zostały sklepy rowerowe
"PAMA SPORT" mieszczący się przy ul. Zana 1
"WITESKA na ul. Peowiaków 10
Oba to praktycznie najlepsze sklepy w mieście cieszące się wielkim uznaniem w rowerowym światku
oraz Żagiel S. A.http://www.zagiel.com.pl
Poważna instytucja finansowa wyróżniana przez niezależne instytucje i media branżowe. Otrzymane tytuły, to między innymi "Perła Polskiej Gospodarki", "Lider Rynku, Najlepsza w Polsce Firma w zakresie pośrednictwa kredytowego". Firma stale gości w zestawieniach publikowanych w prestiżowych wydawnictwach, m.in. "Liście 500 największych przedsiębiorstw w Polsce" Gazety Bankowej, "100 największych instytucji finansowych w Polsce" dziennika Prawo i Gospodarka, "100 największych instytucji finansowych wg wartości rynkowej" Gazety Finansowej.
Dodane 13.07.07
Artykuł o naszej wyprawie pojawił się w piątkowym Kurierze Lubelskim (13.07.07) oprócz wersji tradycyjnej można go przeczytać tutaj: http://www.kurierlubelski...tid=9&pid=40903
Myślę że Karol nie będzie miał nic przeciwko jak wstawię jego smsa w to oto miejsce;)
"Stary dziś byliśmy na Triglavie i na zejściu nas dopadła taka burza że biegliśmy po łańcuchach bo nas wodospady goniły żlebami:D Jutro do Ljubjany. Zdrowie OK, za nami >1500km"
_________________ "świata raczej mam dość ale czasem mi brak
trochę czasu bym mógł poukładać swe słowa w świat"
fakt na triglavie zrobilo sie smiesznie. Karol zszedl pierwszy a ja zostalem na zboczu Zejscie wodospadem nalezy raczej do malo przyjemnych zajec. Z dolu te hektolitry wody wygladaly naprawde fascynujaco.
Ogolnie jest calkiem pozytywnie. Piwo fundowlai nam juz slowacy, austriacy, wczoraj slowency. Widoczki fantastyczne, bajkowy klimat wiednia w nocy i niesamowite jeziorka alpejskie w ktorych jak tylko jest okazja plywamy. Czysto i spokojnie przez slowacje, austrie i slowenie. W triescie jeden wielki burdel, ale to wlochy i tego nalezalo oczekiwac.
Jak bedzie okazja to jeszzce sie odezwiemy. Teraz musze napisac text dla mediow.
Pozdrwienia z Triestu
Myślę, że tak czy owak nalezy się pokaz slajdów na początku nowego roku akademickiego. A co zdjęć w galerii, masz zupełną rację. Cięzko ją ogladać. Choć to nie z powodu wagi zdjęć, bo te są atomatycznie odchudzane. Łatwo to sprawdzić, próbując sobie sciągnąć kilka z nich.
_________________ Nie trzymaj trampek w lodówce, bo ci rower z piwnicy ukradną.
Nie wszystkie prawdy powszechnie uznane są oczywiste.
Nie wszystkie prawdy oczywiste są powszechnie uznane.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum